17. Juna 2024.

Iva Filipović Busovačka glumačka zvijezda filma Amanet

Lijepih vijesti i priča ma koliko god bilo nikad dovoljno u moru ovih negativnih koje se šire svijetom. Još jedna pozitivna priča i događaj ove godine obilježile su našu Busovaču. U Busovači tačnije u mjestu Podstijena snimljen je film Amanet čiji su scenario pisali Nijaz Begović i Mirza Begović, a film je rađen u koprodukciji Amfiteatra BZK Preporod Busovača, te HudHudPro.

“Rad na filmu je trajao godinu dana, a na priči sam radio s ocem, zato je ovo nešto veliko, najveće što sam radio u svom životu. Priču sam adaptirao u scenario, kojeg sam radio nekoliko mjeseci…kazao je Mirza.

Prva premijera filma bila je upriličena 16. augusta u Busovači povodom obilježavanja Dana općine, a već od oktobra bit će u kinima širom Bosne i Hercegovine.

Naš Busovljak Mirza Begović možemo sigurno reći da se upisao u velikane Bosansko Hercegovačke filmske istorije jer ovo sigurno nije jedini film koji ce biti. Film Amanet je jedna prelijepa priča smještena u neko ne baš određeno doba jer ljubav ili je vječna bez vremenska ili je nema nikako i može se reći da je ljubav Amanet svima.

Pogledajte razgovor sa našom Busovačkom glumicom Ivom Filipović jednom zaista divnom osobom koja je prvi put maestralno odigrala glavnu i važnu ulogu.

Svima koji su radili na ovome filmu želimo dalje sreće i uspjeha da našu Busovaču predstavljaju onako kako i ona jeste nešto najljepše.

Bez odobrenja autora fotografija videa na youtube zvuka zabranjeno preuzimati .

https://www.youtube.com/watch?v=uBnhLToUfIU

https://www.youtube.com/watch?v=OPyQ3D7uPEo&t=8s
https://www.youtube.com/watch?v=dCkvamfJocs